Vaikuttaminen kävelyn ja pyöräilyn hyväksi. Hiljainen tieto käyttöön


Tammikuun lopussa 2015 valmistunut kirja on Mauri Myllylän tilitys yli 50 vuoden työuran tärkeästä osa-alueesta. Se on tarinaa, miten erilaisista tehtävistä käsin on voinut vaikuttaa kevyen liikenteen hyväksi ja millaisia reaktioita se on synnyttänyt. Kokemusten kirjaaminen historiaksi on avuksi työtä jatkaville sekä kaikille yhdyskunnan suunnittelusta kiinnostuneille.

Vaikuttamista on kuvattu kirjallisesti. Itse työkin on ollut sanallista, sen tulokset muuttuneet näkyviksi asteittain ja tulleet hyväksytyiksi ajan saatossa. Kuvat ja kuvatekstit tukevat valintaa ja näyttävät myös yhteistyöosapuolten merkityksen. Kirjan palstoilla jatketaan keskustelua, joka kuvaa asioiden monikerroksisuutta ja erilaisia arvovalintoja.

”Liikenneteologian” kysymyksiä käsittelevässä luvussa puhutaan syyllisyydestä ja vastuullisuudesta sekä kaikkeen inhimilliseen elämään liittyvän syntipukin käsitteestä selviytymiskeinonamme eteenpäin. Kysytään, onko paljon puhuttu asennekasvatus omista eduista kiinnipitämisen vai toisen kanssakulkijan huomioon ottamisen oppimista. Olisiko kasvatustieteen menetelmillä enemmänkin käyttöä myös liikenteen toimialalla? Kirjan tavoitteena on osoittaa, että vähämerkitykselliseltä tuntuva asia kuten kävely- ja pyörätieyhteys tai pahanen kadunpätkä voi olla merkittävä liikennejärjestelmän osa. Talvisodan muistolle omistetussa kirjassa on ääriesimerkkinä Raatteentie Suomussalmella ja sen maailmanhistoriallinen merkitys.

Mauri Myllylä on tehnyt elämäntyönsä Oulun kaupungin liikennesuunnittelusta ja sittemmin koko kuntatekniikasta vastaavana henkilönä. Hän on jatkanut opintojaan Suomessa ja USA:ssa ja toiminut opettajana Oulun yliopistossa ja koulutustilaisuuksissa kotimaassa ja ulkomailla. Kirja on syntynyt työuran jälkeisen yli 15 vuoden mentoritoiminnan aikana. Työurien pidentämisestä puhutaan ja kiistellään. Kirja välittää hiljaista tietoa ajankohtaisesta asiasta.

Kirja on tilattavissa kirjoittajan kotiosoitteesta Hyttystie 2  90550 Oulu  puhelin 040 5023825 tai sähköpostitse mauri.myllyla@navico.fi

Korkeasaaren silta, Oulu

Korkeasaaren silta, Oulu

Oulussa 10.2.2015
Mauri Myllylä 

Kategoria(t): Inhimillinen elämä, kirjallisuus, Muut Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vaikuttaminen kävelyn ja pyöräilyn hyväksi. Hiljainen tieto käyttöön

  1. Paluuviite: Englanninkielinen kirja kevyen liikenteen alan osaamisen edistämiseksi | Liikennementori

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.